Готельно-ресторанний бізнес – це налагоджений механізм, в якому кожна ланка відіграє свою значну роль. Кожен досвідчений керівник проходив кілька етапів роботи в готелі, в більшості випадків починаючи з менш престижних і оплачуваних спеціальностей. Але є готелі, які пропонують стажування відразу на позиціях керуючого готелем або його заступника, що дає можливість перейняти досвід, підвищити навички та ознайомиться з усіма тонкощами професії.

Для того щоб домогтися просування по кар’єрних сходах у сфері гостинності потрібно:

  1. Мати вищу освіту, яку Ви можете здобути за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» в Мукачівському державному університеті.
  2. Знання іноземних мов. Готельна сфера передбачає зустрічі іноземних гостей, тому, знання мов швидше, як обов’язок, а не перевага.
  3. Володіти такими особистими якостями як: дисциплінованість,  оперативність, творча активність, чесність.
  4. Посилено працювати над собою, розвиватися і підвищувати свій рівень кваліфікації, професійні навички – для цього в Мукачівському державному університеті на кафедрі готельно-ресторанна справа діють різні гуртки та факультативи, зокрема студентський науковий гурток «Академія гостинності», «Закарпатська кухня».
  5. Бути мобільним. Працюючи у великій мережі готелів, потрібно завжди бути готовим до переїздів і довгострокових відряджень в інші міста як в Україні, так і за кордоном.

І головне пам’ятати про гостинність і любов до людей.

Перелік конкурсних предметів у сертифікатах УЦОЯО для спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Мукачівського державного університету:

Бюджетна конкурсна пропозиція:

  • Українська мова та література;
  • Іноземна мова;
  • Географія / Математика.

Небюджетна конкурсна пропозиція*:

  • Українська мова та література;
  • Історія України;
  • Хімія / Математика.

 * Претендую на участь у конкурсі виключно на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб, повідомлений про неможливість переведення в межах вступної кампанії на місця державного або регіонального замовлення.

Категорії: Кафедра готельно-ресторанної справи

Поширити це…

Мукачівський державний університет